Pages

Wednesday, July 28, 2010

esok saja ya...!!

Breathe in right away, Nothing seems to fill this place
I need this everytime, So take your lies get off my case
Someday I will find, A love that flows through me like this
And this will fall away, this will fall away

You're getting closer, to pushing me Off of life's little edge
Cause I'm a loser And sooner or later you know I'll be dead
You're getting closer, you're holding the rope and taking the fall
Cause I'm a loser, I'm a loser, yeah

This is getting old, Well I can't break these chains that I hold
My body's growing cold, There's nothing left of this mind or my soul
Addiction needs a pacifier, The buzz of this poison is taking me higher
And this will fall away, this will fall away

You're getting closer, to pushing me Off of life's little edge
Cause I'm a loser And sooner or later you know I'll be dead
You're getting closer, you're holding the rope and taking the fall
Cause I'm a loser, I'm a loser

(solo)

You're getting closer, to pushing me Off of life's little edge
Cause I'm a loser And sooner or later you know I'll be dead
You're getting closer, you're holding the rope and taking the fall
Cause I'm a loser, I'm a loser, yeah

You're getting closer, to pushing me Off of life's little edge
Cause I'm a loser And sooner or later you know I'll be dead
You're getting closer, you're holding the rope and taking the fall
Cause I'm a loser, I'm a loser, yeah

Monday, July 26, 2010

write you a song..



I don't know how to make lots of money
I got debts that I'm trying to pay
I can't buy you nice things, like big diamond rings
But that don't mean much anyway
I can't give you the house you've been dreaming
If I could I would build it alone
I'd be out there all day, just hammering away
Make us a place of our own

I will write you a song
That's how you'll know that my love is still strong
I will write you a song
And you'll know from this song that I just can't go on without you

I don't know that I'd make a good soldier
I don't believe in being violent and cruel
I don't know how to fight, but I'll draw blood tonight
If somebody tries hurting you

I will write you a song
That's how you'll know that my love is still strong
I will write you a song
And you'll know from this song that I just can't go on without you

Now that it's out on the table (it's out on the table)
Both of us knew all along (knew all along)
I've got your loving and you've got my song

I don't know how to make lots of money
I don't know all the right things to do
I can't say where we'll go, but the one thing I know
Is how to be a good man to you
Until I die that's what I'll do

I will write you a song
That's how you'll know that my love is still strong
I will write you a song
And you'll know from this song that I just can't go on without
I will write you a song (I will write you a song)
That's how you'll know that my love is still strong (love is still strong)
I will write you a song
And you know from this song that I just can't go on without you



Saturday, July 24, 2010

wanted "muslim". DEAD or DEAD..

r u a muslim..??

if yes..

then it's a sin being a muslim <<< please click here for more..


adakah btul berdosa sekiranya kita mengaku sbg Islam..??

itu la yg cuba disampaikan oleh yahudi kepada semua orang sehinggakan Islam disamakan dengan teroris @ pengganas @ extremis dll..

kita pula sebagai umat Islam hanya mampu berdiam diri apabila saudara kita yg sggp menggadaikan hanya demi mempertahankan sekangkang tanah dari drampas dibunuh dengan kejam oleh yahudi laknatullah..


dan benarlah hadis nabi yang menyatakan diakhir zaman umat Islam seperti buih-buih yang bertebaran di lautan.. walaupun bilangannya banyak namun pabila dilanda ombak, hancurlah buih itu semua..




Thursday, July 15, 2010

harga minyak naek!!?? kt ketawa dlu..

Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa tak best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia cakap dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...

p/s: sp yg ad mak bapak lg.. idup jgn la nk myusahkn dorg walaupun mereka mak bapak anda sndri dan bkn kepunyaan org len..

Monday, July 12, 2010

oh lelaki ! oh wanita !


ad membe ak ckp wanita nie dijadikan dari tulang rusuk lelaki yang bengkok..

so cm mn pun mnjadi tugas lelaki tuk membimbing wanita itu dengan penuh lemah lembut...

adakah bermaksud cm mn pun..

seorang wanita itu harus mengikut cakap lelaki tanpa mempunyai hak untuk menyuarakan isi hatinya??

kemudian mcm mn pula dengan pompuan yang slalu meminta/merengek/merayu dengan lelaki untuk memenuhi permintaannya dimana kebiasaannya si lelaki akan mengikut sahaja ap yang si wanita mau karena ingin menunjukkan rasa sayangnya..

yela..

sapa yang xsayang bini @ awek kn.. haha

tp bg pendapat ak la..

seorang lelaki xleh la nk suh si wanita dengar ckp dier je tanpa mendengar ap isi hati seorang wanita itu.. itu dah jd cm diktator dah 2..

mahathir pun xdela jd diktator yg melampau.. kdg2 dier dgr gak ap rakyat cakap...

 bler kite dah berkawen... ia melibatkn 2 orang dan 2 jenis orang yang berbeda cara pikir dan pendapat..

maka.. spatutnya dalam buat apa-apa pun perlu la melibatkan komunikasi 2 hala.. dan kadang2 perlu juga seorang lelaki mengalah kepada si wanita.. dan ini tidaklah bermaksud si lelaki itu hanya mengikut telunjuk wanita sahaja..

walaupun kt harus sayang bini @ awek kite.. dan disebabkan sayang itu kite mngikut sahaja ap kehendak si wanita.. tp dalam masa yang sama.. kita sebagai lelaki harus la menegur jika si wanita itu melakukan kesalahan secara berhikmah.. dan begitu juga si lelaki harus menjatuhkan egonya supaya dapat menerima teguran dari si wanita jika si lelaki melakukan kesilapan..

kesimpulan dier, kalu laki @ korg yang agak2 diktator 2.. korang tinggalkan je la.. suh dier kawin dengan diri sendiri kalu hanya nak dengar ckp dier semata-mata dan xnk menerima pendapat orang lain..

THAT'S HOW FAIZ SEES IT..


Saturday, July 10, 2010

2nd runner up..

"mlm nie jerman akan menang tempat ke-3" memetik kata-kata penilik hebat, faiz the great..

Friday, July 9, 2010

kerang berbulu

dh lama xmkn kerang rebus sebenarnya..

yg spesialnya pasal kerang kt cnie..

kerang dier berbulu dah mcm org yg penuh bulu di dada dan tempat lain.. haha

muka gembira yg mkn kerang.. yeah.

nie kerang bulu 2.. nmpk x bulu dier?? apa.. xnmpk.. ish3.. maknanya pendek umur la tu.. hehe

nie kuah tuk di'ngap' bersama kerang yg enak

last but not lease.. ktorg bg kucing nie makan kerang 2.. pastu ttba dier jd trlalu hyperactive + excited yg terlampau..


Saturday, July 3, 2010

bosan2..

bnd dh lama ktorg bt..

tp ad lambat ckit la nk msk dlm blog yg dah berabuk nie..

sbb terlalu bz la katakan..

hahha..



bler dh siap.. peh trasa mcm mkn chicken wings kt pizzahut.. suma hasil resepi mamat yg diimport khas dr mtv asia..